Het lijkt haast moeilijker om een dieet te kiezen dan een dieet te volgen. Eiwitdieet , koolhydraatarm dieet of detox dieet… Er zijn veel verschillende diëten met uiteenlopende regels van allerlei diëtisten. Welk dieet is het beste voor jou? Wat houden deze diëten eigenlijk in? We gaan de meest voorkomende diëten eens met elkaar vergelijken. 

Wat is een Eiwitdieet?

Een eitwit rijk dieet gaat hand in hand met een koolhydraat arm dieet, maar je vervangt een deel van de koolhydraten met eiwitten. Deze proteïnen geven je ook energie maar worden veel langzamer omgezet in je lichaam, de moleculaire structuur is veel complexer. Eiwitdiëten worden veel gebruikt door sporters omdat proteïnen heel goed zijn om spieren te herstellen en spiermassa op te bouwen. Je vind veel proteïnen in zuivelproducten, vlees, vis en noten. Bij een eiwitdieet zul je ook langer een verzadigd gevoel hebben. Het beste eiwitdieet van 2016 vind je hier!

Eiwitdieet helpt je afvallen zonder honger gevoel!

Wat is een Koolhydraatarm dieet?

Koolhydraten zijn suikers. Die heeft je lichaam nodig voor situaties waarbij snelle energie vereist is. Bij de meeste mensen zijn snelle suikers veel minder essentieel geworden omdat we vaak een zittend beroep hebben waarbij het lichaam niet veel inspanning hoeft te verrichten. Als je veel koolhydraten eet zonder deze te verbranden zullen deze suikers worden omgezet naar vet en in vetcellen worden opgeslagen. Zo krijg je dus al dat buikvet om je middel. Door koolhydraten voor een groot deel uit je dieet te verbannen zul je sneller afvallen. Koolhydraten komen veel voor in snoepgoed, koekjes en chips, alle “lekkere” producten… Maar ook heel veel in brood, aardappels en rijst.

Wat is een Detox dieet?

Bij een detox dieet is het doel jouw lichaam te zuiveren van gifstoffen die je in de loop der tijd in je lichaam krijgt door voeding, lucht en andere factoren. Je gaat een week detoxen om daarna weer met een schone lei te beginnen. Je voert een detox dieet niet vaker dan twee maal per jaar uit. Tijdens een detox dieet zal jouw eetpatroon ingrijpend veranderen. Je bouwt vaste voeding af, drinkt veel meer dan normaal en verbant koolhydraten uit jouw voeding. Je gaat daarnaast sporten en zult door je poriën veel gif afscheiden in de vorm van zweet. Je kunt kiezen voor voedingssupplementen om tekorten aan te vullen, en je kunt pillen slikken die gifstoffen optimaal afvoeren. Ga niet zomaar aan de slag, bereid je goed voor. Een detox dieet is wel degelijk een behoorlijke belasting op je lichaam.

Gezonde recepten | Snel afvallen of lekker eten?!

Je wilt zo snel mogelijk jouw buikvet verliezen maar je wilt ook lekker kunnen eten. Dat is geen onmogelijke combinatie, door gezonde recepten te bereiden en plaats te maken voor gezonde snacks gedurende de dag kun je van elke maaltijd genieten en tegelijkertijd afvallen!

Bij een koolhydraat arm dieet hoef je niet alle koolhydraten te schrappen, je moet ze wel beperken. Dat kan heel eenvoudig door porties anders in te delen. Neem bijvoorbeeld een standaard bord Hollandse kost. Aardappels, vlees en groente. Ga van twee of drie aardappelen naar één aardappel. Bak een lekker stukje vlees of vis dat zo min mogelijk bewerkt is. Een biefstuk is een stuk gezonder dan een frikandel. Eet meer groente die je niet meer kapot kookt maar even blancheert, of in de wok snel verhit. Zo maak je in handomdraai gezonde recepten zonder jouw eetpatroon drastisch te veranderen. Een eiwitdieet bestaat veelal uit producten die je honger gevoel onderdrukken en toch verrukkelijk smaken!

Snel afvallen met een eiwitdieet

Laat je hartslag versnellen

Je kunt snel afvallen en je buik weg trainen. Dit doe je door buikvet te verbranden met het eiwitdieet in combinatie met cardio training en buikspieroefeningen. Spiertraining verbetert jouw postuur en maakt je lichaam strakker, cardio training verhoogt jouw hartslag wat een positieve uitwerking heeft op de stofwisseling. De eiwitten in jouw dieet worden niet omgezet in vet maar worden gebruikt om jouw spieren te herstellen. De vetreserves worden verbrandt waardoor jou buikvet snel zal afnemen. De combinatie tussen regelmatige cardio training en een eiwitdieet versnelt het afvalproces aanzienlijk.

Geen honger, wel afvallen

Een hongergevoel is de grootste factor voor het falen van elk dieet. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten geven je langer een verzadigd gevoel. Ook gezonde vetten spelen hierbij een rol. Zet dus een aantal gezonde snacks op het menu. Een stuk fruit, een frisse salade tussendoor met balsamico azijn en olijfolie in plaats van vette dressing, of een handjevol noten. Drink daarbij een groot glas fris water.

Met een eiwitdieet zul je snel afvallen zonder een honger gevoel!