Detoxen voor het eiwitdieet

Het eiwitdieet is een ideaal dieet voor snel afvallen. Binnen korte tijd kan je veel kilo’s verliezen zonder dat je veel last hebt van een knagend hongergevoel. Het eiwitdieet wordt dan ook gezien als een comfortabele manier van snel afvallen zonder al te veel moeite. Je kunt gebruik maken van gezonde recepten en eet regelmatig. Als je gebruik wilt gaan maken van het eiwitdieet voor snel afvallen, dan is het goed om eerst te detoxen. Zo start je schoon aan je afvalrace.

Waarom eerst detoxen?

Het is goed om eerst te detoxen voordat je aan het eiwitdieet begint. Na het detoxen is je lichaam ontdaan van alle gifstoffen, waardoor niets je nog in de weg staat om snel af te vallen. Ook voor het detoxen maak je gebruik van gerichte en gezonde recepten. Het is goed om een week de tijd te nemen voor de detoxkuur. Dagelijks komen er allemaal gifstoffen je lichaam binnen. Dit komt door je eten, door werken en door gewoon je leven te leiden. Er komen zelfs gifstoffen binnen als je ademt. Het duurt dan ook even om al deze gifstoffen uit je systeem te krijgen, maar langer dan een week detoxen is ook niet aan te raden. Plan hier daarom een week voor in en maak gebruik van speciale gezonde recepten ten behoeve van detoxen.

Waarom niet langer dan een week?

Bij het detoxen krijg je bijzonder weinig voedingsstoffen binnen. Je kunt gebruik maken van gezonde recepten voor het detoxen, maar dit is nog een relatief milde manier. Veel mensen gaan terug naar uitsluitend vloeibaar voedsel tijdens het detoxen en wie het echt heel streng kan en wil aanpakken eet helemaal niet voor de duur van een aantal dagen. Deze personen gaan terug naar enkel water drinken de hele dag. Vaak worden deze twee laatste opties gecombineerd, bijvoorbeeld vier dagen vloeibaar voedsel gevolgd door drie dagen geen voedsel. Je begrijpt dat het hierom niet verstandig is om dit langer dan een week col te houden.

detoxen-eiwitdieet-zen

Nadere manieren om te detoxen

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te detoxen voordat je gaat beginnen aan je eiwitdieet. Zo kan je diverse supplementen nemen die bedoeld zijn om je lichaam te reinigen en te ontdoen van gifstoffen. Je kan ook natuurlijke producten nemen, zoals munt, jasmijn, rozemarijn en andere kruiden.  Het is ook mogelijk om te detoxen door gifstoffen uit te zweten. Ga bijvoorbeeld vaak naar de sauna en blijf ook langer dan gewoonlijk in de sauna zitten. Andere manieren om jezelf via de huid van gifstoffen te ontdoen zijn kleibehandelingen en stoombaden bijvoorbeeld. Als je klaar bent met detoxen, dan kan je beginnen aan je eiwitdieet voor snel afvallen.

Rustig aan beginnen

Je kunt daadwerkelijk snel afvallen met het eiwitdieet, zeker als je eerst je best hebt gedaan om te detoxen. Dit is ook wel de reden dat je rustig aan van start moet gaan met het eiwitdieet. Het is ook mogelijk om even een weekje rust te nemen tussen het detoxen en het starten met het eiwitdieet. Het is namelijk zo dat je lichaam na het detoxen moet aansterken. Je hebt immers bijzonder weinig gegeten en weinig voedingsstoffen uit voedsel op kunnen nemen. Als je een rustpauze neemt tussen het detoxen en het eiwitdieet, dan is het wel belangrijk dat je deze pauze zo gezond en verantwoord mogelijk houdt.

Starten aan het eiwitdieet

Voor het eiwitdieet kan je zelf veel keuzes maken. Het is vanzelfsprekend dat je veel eiwitten tot je moet nemen. Eiwitten zorgen voor een goede stofwisseling en worden langzaam opgenomen, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. De eiwitten zorgen daarnaast ook voor een versterking van de spieren. Niet voor niets worden het ook wel de bouwstoffen voor het lichaam genoemd. Er zijn diverse soorten eiwit diëten. Sommige eiwit diëten worden gevolgd door vooraf aangegeven gezonde recepten te maken en deze op vaste tijden te nuttigen, terwijl een ander eiwitdieet je uitsluitend de producten aangeeft waar je er zelf een aantal uit mag kiezen voor de dag. Als je een eiwitdieet goed volgt, dan kan je na het detoxen snel afvallen. Afhankelijk van je startgewicht, ofwel de mate waarin je wellicht iets te zwaar bent, heeft invloed op hoeveel je afvalt. Het is mogelijk om vijf kilo in een week tijd te verliezen.

detoxen-eiwitdieet